Præsentation af Windows 8
Præsentation af Windows 8
Updated: Mon, 20 Aug 2012 16:45:00 GMT | By Matt Farrington-Smith

Windows 8 og SkyDrive

Med Windows 8 kan du forvandle hele din pc til din egen private sky, synkronisere dine indstillinger og dele filer direkte fra skrivebordet.


SkyDrive på Windows 8. Image Microsoft


I Windows 8 kommer det blomstrende forhold mellem Microsofts operativsystem og dets skylagringstjeneste SkyDrive op på nye højder. Men hvad er SkyDrive, hvordan virker det, og hvad kan du gøre med det, som du ikke kunne før?


Hvad er SkyDrive?

Hvis du har brug for et praj, er SkyDrive en tjeneste fra Microsoft, der giver dig en vis mængde gratis onlinelagring. Traditionelt har det krævet, at man loggede ind på SkyDrive-hjemmesiden for at uploade dokumenter, fotos og filer. Windows Phone-brugere kunne vælge at overføre nye billeder til skyen samt OneNote-dokumenter. For nylig blev en app udgivet til brugere af både Windows Phone og iPhone, der gav større kontrol over filer.

Microsoft Office Apps (gratis, web-baserede versioner af den populære produktivitetspakke) har også udnyttet Skydrives lagringskapacitet titl onlinedokumenter. Men Windows 8 udvikler brugen af tjenesten yderligere.


SkyDrive til alle

I et indlæg på bloggen Building Windows 8 har programlederne for SkyDrive Group, Mike Torres og Omar Shahine, forklaret lidt nærmere om Microsofts planer om at bringe personlig skylagring til alle.

”Vi mener, at det folk ønsker sig af en personlig skylagring, er et enkelt drev, som er tilgængeligt fra alle deres enheder og giver øjeblikkelig, sikker og privat adgang til deres filer".

Indlægget fortsætter: "For at kunne tilbyde dette til milliarder af mennesker, skal folk kunne forbinde den fil, som de i dag har på deres pc, med de app- og enhedsoplevelser, de vil bruge i fremtiden. Snarere end at bruge et sammensurium af tjenesteydelser kan folk bruge én tjeneste til at kunne forbinde til deres filer... Ingen kopiering af filer fra én sky til en anden bare for at dele eller samarbejde."

Hvordan vil det så blive opnået i Windows 8?

Her kommer den nye SkyDrive-app ind i billedet.Der bliver to variantet af SkyDrive i Windows 8 - en touch app, som bruger det nye Windows 8 touch-style-design, og en mere traditionel desktop-app (til non-touch-grænsefladen i Windows 8).

Touch SkyDrive-app’en bliver en hurtig, flydende version af SkyDrive, der gør det hurtigt, nemt og endda sjovt (måske) at gennemse og få adgang til dine filer. Og hvad endnu vigtigt er, at din SkyDrive vil kunne bruges fra enhver af den nye slags Windows 8 apps via Windows 8s filvælger og det nye ”Del”-symbol.

Preview of the SkyDrive desktop app. Image Microsoft

En forhåndsvisning af SkyDrive desktop app’en som vist i Microsofts blogindlæg.


Om SkyDrive skrivebords-app’en fortsatte blogindlægget: ”Vi kan med glæde meddele, at vi vil frigive en skrivebords-app. Fordelene er indlysende: Let træk og slip-upload og download-understøttelse til SkyDrive, adgang til dine data hvor som helst, offlineadgang og Windows Stifinder til at styre dine filer og mapper. Alt dette bliver tilgængeligt med SkyDrive på skrivebordet." Det er endnu ikke muligt, atdownloade skrivebords-app'en.

Det overrasker næppe Microsofts hårde kerne, at den nye app er baseret på, hvad Microsoft lærte af deres Mesh og FolderShare/Sync teknologier.

Toppen af kransekagen kommer via følgende guldkorn: "Denne app vil være tilgængelig med et installationsprogram, der er mindre end 5 MB, og som tager ca. 10 sekunder at installere. Du skal kun installere den én gang pr. pc, idet SkyDrive altid vil holde sig opdateret. Efter installationen vil hele dit SkyDrive begynde at synkronisere med den mappe, du vælger (standardplaceringen er i en SkyDrive-mappe under mappen bruger: %userprofile%\SkyDrive\), og den vil altid være opdateret med de seneste ændringer. Når du opdaterer filerne på din pc, bliver de straks uploadet til skyen, og i takt med at ændringer, der foretages i skyen eller på en anden enhed, bliver de synkroniseret med pc’en igen. "


Er der blevet offentliggjort en lagergrænse?

Blogindlægget hævder det følgende: Hver SkyDrive-konto får en "disponibel lagerkvote", og der er mulighed for at frigive mere lagerplads.

Med hensyn til understøttelse af store filer vil SkyDrive understøtte individuelle filer på op til 2 GB via Windows Stifinder.

Få adgang til hele din pc (også kendt som "Glemt noget"-funktionen)

Det er værd at bemærke, at SkyDrive ikke kun vil synkronisere dine sky-filer med din pc (og enheder), men at du også kan gøre hele din pc til din egen private sky. Det betyder i praksis, at du kan gennemse, få adgang til og streame filer gemt på din hjemme-/kontor-pc ved simpelthen at hente dem fra SkyDrive.com.

Brug af denne funktion betyder, at du kan ”række på tværs” til din eksterne pc, der kører SkyDrive på skrivebordet. SkyDrive-teamet afslører også, at de har udført "særligt arbejde for at aktivere fjern-streaming af video, hvilket er virkelig lovende nyt.

Protecting your files on SkyDrive. Image Microsoft

Ekstra sikkerhedsforanstaltninger vil beskytte dine filer.


Beskyt dine filer

Du vil selvfølgelig ikke have, at alle og enhver roder rundt i dine filer og mapper, så der er blevet tilføjet et ekstra sikkerhedsniveau til beskyttelse mod misbrug (især når det drejer sig om online SkyDrive-tilsluttede pc'er). En anden form for godkendelse (via kode til din mobiltelefon eller alternative e-mail-adresse) vil være nødvendig for denne form for adgang.


Synkroniser dine indstillinger

Synkronisering af dine personlige indstillinger på tværs af dine Windows 8 pc'er og enheder er også noget, som Windows 8 indfører. Der er en smule mere information om, hvordan det virker, i et andet blogindlæg fra Microsoft om at Logge på Windows 8 med et Windows Live ID}.

Sync your settings in Windows 8 Consumer Preview. Image MSN

Synkroniser dine indstillinger i Windows 8 Consumer Preview


Tilknytning af dit Windows Live ID med Windows 8 betyder, at dine gemte indstillinger er tilgængelige, når du logger på din konto på enhver Windows 8 pc. Din pc bliver sat op, ligesom du er vant til. Det gælder også for apps: ”indstillinger og tilstande på dine Metro stil-apps forbliver synkroniserede, mellem hver pc du bruger... Du kan fortsætte på den samme side i en bog, det samme niveau af et spil, eller det samme sted i filmen du ser, mens du skifter mellem dine Windows 8 pc'er."

Oven i Skydrive Metro app- og skrivebordsfunktionalitet vil de følgende elementer kunne synkroniseres i Windows 8: personalisering, temaer, nem adgang, indstillinger for sprog, apps, web-browser, nogle adgangskoder, og... Tja, en masse andre ting.

guides

10 gode tips til Windows 8 nybegynderen (© Microsoft)
Windows 8: De 10 bedste tips og tricks

Hvis du lige har opgraderet til Windows 8, kan du måske føle dig lidt overvældet af alle de nye funktioner. Her er et par tip til at hjælpe dig med at få mest ud af, hvad det nye operativsystem har at tilbyde.

Annonce

links og downloads